Nederland moet zorgen dat de grenscontroles in Europa minder overlast veroorzaken voor het vrachtvervoer, vinden organisaties uit het transport en de industrie. Lange wachttijden aan de grens zorgen voor enorme schade bij transportbedrijven.

Brancheverenigingen EVO, TLN en Fenedex roepen het kabinet vandaag op om snel met hen in gesprek te gaan.

Diverse landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk en ook Nederland, controleren scherper aan de grens vanwege de grote vluchtelingenstroom. Vrachtauto's krijgen hierdoor te maken met grote vertragingen. Dat kost het bedrijfsleven veel geld: het gaat naar schatting om miljoenen euro's per dag.

Aparte rijstroken voor vrachtauto's

In een brief aan het kabinet pleiten de organisaties onder meer voor het instellen van slimme infraroodscans en aparte rijstroken voor vrachtauto's. Ook willen ze een vrije doorgang voor bedrijven die aantoonbaar zelf voorzorgsmaatregelen nemen. Dat moet de doorstroom van het verkeer bij grensovergangen versnellen.

Het uiteindelijke doel moet volgens de branche zijn om de controles aan de Europese buitengrenzen te verbeteren, zodat het controleren van de binnengrenzen niet meer nodig is. Nederland is momenteel voorzitter van de EU. De organisaties vinden dat Nederland die positie moet gebruiken om orde op zaken te stellen.

In Radio EenVandaag een gesprek met Jeroen de Veth van verladersorganisatie EVO en Klaas de Waardt van de Vereniging Eigen Rijders Nederland.

Bent u voor meer of minder grenscontroles en waarom? Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.