Het basisonderwijs moet interessanter worden voor mannen. Dat vindt de ChristenUnie, die samen met onderwijsorganisaties plannen heeft gemaakt om ‘meer kerels voor de klas' te krijgen.

Kamerlid Eppo Bruins pleit onder meer voor meer fulltime banen, aangezien mannen vaak liever fulltime werken dan vrouwen. Ook wil hij dat er ruimere mogelijkheden komen voor mannelijke zij-instromers. Hij legt zijn initiatief uit in Radio EenVandaag.

Volgens Bruins is het hoog tijd dat de overheid structurele en ‘onorthodoxe' maatregelen moet nemen om meer mannen voor de klas te krijgen. ‘Met zo'n 111.000 juffen en nog geen 18.000 meesters is het tijd voor meer en structurele actie', vindt hij. Maar het tegendeel dreigt te gebeuren: veel meesters stromen de komende jaren uit, terwijl de PABO's vol vrouwen zitten.

Ook in EenVandaag Eelco Smit, schrijver van het boek Voor Mannen.

Bent u het eens met de stelling dat er meer mannen het onderwijs in moeten? Reageer dan!

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.