EenVandaag ondervroeg ruim 30.000 deelnemers uit het Opiniepanel over de aanpak van de vluchtelingencrisis door het kabinet. Acht op de tien (80%) deelnemers zijn erg ontevreden. Of ze nu voor of tegen het toelaten van vluchtelingen zijn, deelnemers vinden dat het kabinet te afwezig is, te weinig maatregelen neemt en slecht communiceert met de mensen in het land.

Zoals een deelnemer zegt: 'De aandacht blijft liggen op de vraag of je tegen of voor de komst van vluchtelingen bent. Die vraag doet er al lang niet meer toe. De vluchtelingen zijn er! Veel te weinig hoor ik, vanuit de politiek, hoe we deze mensen gaan helpen zonder dat er ellende van komt.' Ook vindt een meerderheid (80%) dat minister-president Rutte onvoldoende leiderschap toont. 'De minister-president zou ons juist nu moeten laten horen hoe we dit samen gaan doen in Nederland.'     

Klik hier voor meer informatie over de peiling. 

Wat kan het kabinet veranderen zodat minder mensen in verzet komen tegen vluchtelingenopvang? Vul onderstaand formulier in of Twitter hierover mee met Lammert de Bruin en EenVandaag. 

In de rubriek In het nieuws op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.