De Tweede Kamer debatteert over het tweede rapport van de commissie-Oosting over de Teeven-deal. Het is het zoveelste debat over een kwestie van 15 jaar geleden waarin VVD-er Fred Teeven als Officier van Justitie een financiële overeenkomst  met een crimineel sloot. Een omstreden deal die zijn partijgenoot Ivo Opstelten uiteindelijk het ministerschap kostte. Teeven stapte op als staatssecretaris.

De VVD-ers Van der Steur en Dijkhoff werden de nieuwe bewindslieden op het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar de deal bleef voor ophef zorgen.

Twee dagen geleden werd er weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, toen minister Van der Steur een brief naar de Kamer stuurde waaruit bleek dat hij als Kamerlid actief had meegeschreven aan antwoorden op Kamervragen die aan de toenmalige minister Opstelten werden gesteld.

Onze politiek commentator Kees Boonman volgt het debat in Den Haag. Lees ook zijn blog 'Ard van der Steur, waarom weggaan of blijven?' over het rapport van de commissie-Oosting.

Heeft u nog vertrouwen in het Ministerie van Justitie en in Minister Van der Steur? Zo nee, wat moet er gebeuren om dat vertrouwen terug te winnen?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.