Vandaag is het Safer Internet Day, een internationale dag ter bewustwording van de gevaren die internet met zich mee kan brengen. Dat gaat over wachtwoorden geregeld veranderen, pincodes op je telefoon zetten, maar ook over zaken waar je de rest van je leven mee geconfronteerd kan worden, zoals sexting.

Dit is het sturen van seksueel getinte foto’s of video’s van jezelf via een mobieltje of social media. In Amersfoort is vandaag een symposium over dit onderwerp, verslaggever Joris Kreugel is erbij. 

Verder een gesprek met seksuoloog Astrid Kremers, met een slachtoffer van sexting en Francien Regelink, auteur van het onlangs verschenen boek ‘Francien laat je tieten nog eens zien’.

Moet er meer gedaan worden tegen sexting of hoort het er gewoon bij? Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.