Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet. Dat is de vraag waar we morgen antwoord op krijgen, maar het speculeren is begonnen. Wikileaks oprichter Julian Assange twitterde vannacht dat hij morgenmiddag om twaalf uur zijn verblijfsplaats, de ambassade van Ecuador in Londen zal verlaten.

Aanleiding is de uitspraak van de Verenigde Naties, in een door Assange zelf aangespannen zaak over het feit dat hij volgens zichzelf illegaal wordt vastgehouden. Of hij gelijk krijgt of niet, hij zal de ambassade verlaten. Wordt hij dan ook opgepakt en welke consequenties heeft een al dan niet aanhouding van Assange? We praten erover met Volkskrant journalist Huib Modderkolk en met oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. 

In de rubriek In het nieuws op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier. Vind je Julian Assange nou een held of een gevaar voor de veiligheid?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.