De zorgverlening van Ascensio Zorg in Hilversum laat zo veel te wensen over, dat de zorgaanbieder binnen vier weken alle zorg moet staken en de bewoners moet overdragen aan een andere zorgaanbieder. 

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid de instelling een aanwijzing gegeven.

De woonomstandigheden en de hygiëne voldoen niet aan de eisen van de IGZ De inspectie heeft geen vertrouwen in de verbeterkracht van de bestuurder, liet het dinsdag weten.

De instelling biedt begeleid wonen en dagbesteding aan jong volwassenen vanaf 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand of een lichte verstandelijke beperking. Ascensio was al vaker in opspraak: begin dit jaar kwam naar buiten dat bewoners de buurt terroriseerden en de IGZ moest ook al vaker ingrijpen de afgelopen jaren.

In juni maakte EenVandaag een reportage over de problemen bij Ascensio. Kijk deze hieronder terug. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.