Vandaag is het feest bij Humanitas. De inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de verpleeghuizen van de Rotterdamse zorginstelling, die maanden onder vuur lagen, groen licht gegeven. Het verscherpte toezicht is opgeheven. De instelling waarbij de zorg onder de maat was, is weer voldoende op het juiste pad.  

Eerder stelde de inspectie vast dat het uitdelen van medicijnen niet goed werd bijgehouden en dat dossiers van bewoners niet genoeg waren ingevuld. Ook werden incidenten niet altijd gemeld en overlegden zorgverleners te weinig met elkaar.

EenVandaag keek mee hoe de instelling met man en macht van de zwarte lijst af probeerde te komen. We maakten vier reportages. Na maanden van spanning kunnen bewoners en personeelsleden nu eindelijk opgelucht adem halen. Ze wonen en werken weer in tehuizen die aan de eisen voldoen.

Humanitas is een grote zorgorganisatie waar in totaal 10.000 mensen van alle leeftijden zorg ontvangen en waar 4000 medewerkers actief zijn. In de locaties met verpleeghuiszorg wonen 1000 mensen en werken 2000 medewerkers.

Longreads Humanitas

Longreads Humanitas

Wat gaat er mis bij de verpleeghuizen van Humanitas?

Longreads Humanitas

Help! Ons personeel heeft niet de juiste papieren

Longreads Humanitas

'Zwarte lijst, maar geen uur extra zorg'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.