Venezuela, het potentieel rijkste land van Latijns Amerika, met de grootste aantoonbare oliereserves ter wereld, stevent af op een humanitaire ramp. 

Het land kampt met chronische voedseltekorten, rijen voor de winkels, een gebrek aan medicijnen, extreem hoge criminaliteitscijfers - van 70 moorden per dag - en een gigantische inflatie die volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar zelfs tot 720 procent kan oplopen. 

De droom van de in 2013 overleden charismatische leider Hugo Chavez om van Venezuela een socialistische heilstaat te maken en de olie terug te geven aan de bevolking is uitgelopen op een nachtmerrie. Het geloof dat Chavez' opvolger Nicolas Maduro het land van een ondergang kan redden is minimaal. Om z'n macht te behouden manifesteert Maduro zich steeds duidelijker als een autoritaire anti-democratische leider die politieke tegenstanders laat opsluiten en demonstraties met harde hand neerslaat.

Journalist Nina Jurna maakt een verslag uit hoofdstad Caracas en spreekt met inwoners die lijden onder de crisis en artsen die demonstreren. Ook een Nederlandse ondernemer wiens fabriek stil ligt door de malaise.