De voormalige Syrische vluchteling Abu Amar steunt gevluchte landgenoten tijdens hun reis naar Europa. Hiermee wil hij voorkomen dat vluchtende Syriërs slachtoffer worden van mensensmokkelaars. De verlamde Amar stuurt zijn vanuit appartement in Hamburg een grote groep mensen aan. Zijn telefoonnummer is bekend bij ruim 80.000 mensen die hem vierentwintig uur per dag kunnen bellen voor hulp. 

Nog elke dag maken veel bootvluchtelingen vanuit het Midden-Oosten de gevaarlijke oversteek naar Europa. Deze gevaarlijke onderneming heeft al aan veel vluchtelingen het leven gekost. Amar en zijn gezin hebben zelf ook een barre boottocht over de Middellandse Zee afgelegd. Amar woonde in Damascus en is gevlucht nadat hij door een bomaanslag verlamd raakte vanaf zijn middel. 

Amar geeft coördinaten door, houdt het weer in de gaten en kijkt naar zeestromingen. Als mensen in nood zijn belt hij de autoriteiten. Hij heeft 900 boten naar het Europese vaste land geleid en wil de reis naar vrijheid voor zijn landgenoten zo goed mogelijk begeleiden.