In de VS is men in de ban van horrorclowns die overal opduiken. In Ohio sloot de inspectie afgelopen vrijdag zelfs de deuren van een school na meldingen van aanvallen door clowns. 

In Kentucky werden enkele weken geleden mensen aangehouden nadat er diverse meldingen kwamen van clowns die in de bosjes naar kinderen lagen te loeren en ze probeerden mee te lokken. En op Long Island in New York sprong deze week een aantal clowns de weg op, waarna zij achter auto's aanrenden.

De politie neemt alle meldingen heel serieus. Maar verschillende mensen hebben besloten zelf jacht te maken op de clowns. En dat begint een beetje uit de hand te lopen. Op internet verschijnen filmpjes van onder andere een groep gangsters die met een doorgeladen pistool jacht maken op een clown. En studenten van de University of Connecticut stonden begin deze week massaal op een begraafplaats, gewapend met golfclubs, hockeysticks en schoppen om een clown die daar gezien was op te sporen.

-Bekijk hier beelden van de clowns

En ook in Nederland is er inmiddels melding van een clown die mensen de stuipen op het lijf jaagt. In Groesbeek zou een clown maandag aan de bosrand in de buurt van begraafplaats Heselenberg achter kinderen aan hebben gerend en hebben geschreeuwd.

Psychiater Damiaan Denys legt in Radio EenVandaag uit waarom we zo bang zijn voor clowns en Clown Bassie geeft een reactie.