‘It ain’t over till it’s over’ zong Lenny Kravitz al. Na de Brexit waren er mensen die spijt hadden van hun Brexit-stem, de regrexit. Na de overwinning van Trump zijn er Amerikanen die niet willen accepteren dat Trump hun nieuwe president is.

Een laatste sprankje hoop dat Trump toch niet president zal worden is voor zijn tegenstanders een artikel dat ontzettend veel wordt gedeeld op social media. En dat gaat over het 'electoral college' dat op 19 december plaatsvindt, en dat is de dag waarop de kiesmannen officieel de nieuwe president kiezen.

De kans is natuurlijk groot dat de kiesmannen stemmen op de kandidaat die hun partij naar voren heeft geschoven, maar ze mogen op een andere kandidaat stemmen of zich onthouden van stemming. Als zo’n kiesman dat doet, dan is daar een term voor, dan ben je een 'faithless elector'. Dus als meer dan 74 van de 306 kiesmannen van Trump weigeren om hem te steunen en alle 232 kiesmannen op Clinton stemmen, dan wordt zij alsnog de nieuwe president. Dus het is onwaarschijnlijk, maarja dat dachten we wel van meer dingen…