Het Holland Heineken House maakt zich klaar voor een nieuwe huldiging. Vier jaar geleden dacht iedereen dat Kramer de tien kilometer zou winnen, tot hij werd gediskwalificeerd: 'Er ging een schok door het huis.'

Dankzij de successen van de Nederlandse schaatsers is het bijna alle avonden feest in het Holland Heineken House. De voorbereidingen op de huldiging van de medaillewinnaars op de tien kilometer zijn al in volle gang, vertelt medewerker Kevin Kouwenhoven. Hij is voor de derde keer aanwezig op de Spelen, in Vancouver (2010) en Londen (2012) warmde hij als mascotte Tjemp het publiek op voor de huldigingen van Nederlandse medaillewinnaars.

Steun voor Verweij

Zondag was het nog groot feest toen Jorien ter Mors, Ireen Wüst en Lotte van Beek de medailles op de 1.500 meter binnenhaalden. Anders was de sfeer toen Koen Verweij het goud op de 1.500 meter op drieduizendste misliep, vertelt Kouwenhoven. ‘Hij komt binnen. Je ziet dat hij totaal van slag is. Daar reageert het publiek dan op. Hij kreeg bijna een staande ovatie.’

De Wissel

Kramer heeft iets goed te maken. Vier jaar geleden tijdens de Spelen in Vancouver liep Kramer door ‘de wissel’ goud mis op de tien kilometer. 'Er ging een schok door het Holland Heineken House, want iedereen ging er een beetje vanuit dat hij ging winnen', vertelt Kouwenhoven. 

Wat verwacht Kouwenhoven van de huldiging vanavond als Kramer goud wint? Beluister het telefonische interview hierboven terug.

update
clock 18-02-2014 16:37

Kramer verliest: goud voor Bergsma

Topfavoriet Sven Kramer heeft geen revanche kunnen nemen voor de gemiste gouden medaille van de Spelen van Vancouver. Op de tien kilometer pakte hij het zilver achter Jorrit Bergsma die met 12.44,45 een olympisch record reed. Bob de Jong pakte de bronzen medaille.