De videosite YouTube heeft 14 februari 5 kaarsjes op de taart. De website bestond de 14e namelijk vijf jaar. Youtube is een site waar dagelijks honderden miljoenen bezoekers meer dan een miljard filmpjes bekijken. Via YouTube kun je onder andere eenvoudig make-up advies krijgen, muziekclips bekijken en nieuwsfragmenten terug zien, allemaal gratis. EenVandaag kijkt terug op vijf jaar YouTube en maakt de uitslag bekend van het onderzoek onder het 1V Jongerenpanel.

De videowebsite wordt wereldwijd door honderden miljoenen mensen dagelijks bekeken Door YouTube is de manier waarop wij onszelf van informatie voorzien fundamenteel veranderd. Iedere minuut wordt er 20 uur aan videomateriaal op de site gezet door gebruikers over de hele wereld. De website is binnen vijf jaar uitgegroeid tot één van de populairste sites op internet.

In samenwerking met Fok! en Scholieren.com deed het 1V Jongerenpanel onder 2200 jongeren een onderzoek over de populariteit van YouTube.

Esmee Denters, werd via YouTube ontdekt door Justin Timberlake. Ook de 19-jarige Portugeese Ana Gomes Ferreira schreef een liedje, zong dit voor de webcam en plaatste het filmpje online, ze werd op slag beroemd en is niet meer van de Portugese radio weg te denken.