In de rubriek 'Eens Vandaag' gaat Radio EenVandaag terug naar een plaats die eerder volop in het nieuws was. Wat gebeurt daar nu, als de headlines zijn verdwenen?

Deze week zijn we terug in het Brabantse Zundert, waar de emoties deze zomer hoog opliepen. Op 23 juni neemt de gemeente Zundert het beheer van camping Fort Oranje over. Het is volgens de gemeente een criminele woonwijk. Binnen een jaar moet het terrein leeg zijn. Hoe is het nu met de mensen die deze zomer in het brandpunt van het nieuws waren? Zijn ze inmiddels allemaal vertrokken? En hoe heeft het zo ver kunnen komen? In de rubriek 'Eens Vandaag' is verslaggever Harm van Atteveld deze week terug op Fort Oranje.

Aflevering 5

Wat merken de bewoners van Zundert van de ontwikkelingen in Fort Oranje? Harm van Atteveld trekt het dorp in en vraagt hoe het nu met de criminaliteit in het dorp staat.

Aflevering 4

In de vierde aflevering spreekt Harm van Atteveld bewoners van Fort Oranje die inmiddels zijn vertrokken. Waar zijn ze terecht gekomen, en hoe hebben ze de camping door de jaren heen zien veranderen?

Aflevering 3

In deze derde aflevering rond camping Fort Oranje spreken we de zoon van de eigenaar van de camping. Het is nog steeds eigendom van de familie, maar ze hebben er nu niets meer over te zeggen.

Aflevering 2

Binnen een jaar moet Fort Oranje leeg zijn. In deze tweede aflevering spreken we meerdere bewoners, want hoe is het leven nu nog op de camping? En waar moeten zij heen als ze weg moeten?

Aflevering 1

In de eerste aflevering mag verslaggever Harm van Atteveld onder begeleiding van de gemeente de camping op. Volgens Louise Schneider, woordvoerder van de veiligheidsregio, hebben de bewoners op Fort Oranje allemaal een 'zorgindicatie': geestelijk, lichamelijk of op het gebied van verslavingszorg.