Je ziet ze alweer voorbijkomen op Instagram en Facebook: foto’s van de eerste kerstbomen die zijn opgetuigd. Heel vroeg misschien, maar wat blijkt: het maakt je wel gelukkig.

Onderzoek toont aan kerstversiering ons een gelukkig gevoel geeft, schrijft Better Homes and Gardens. Mensen associëren kerstdecoratie namelijk met de gevoelens van nostalgie en blijdschap uit hun kindertijd. Zelfs als er ooit iets naars is gebeurd met kerst, zoals een overlijden, dan nog helpen de kerstdecoraties ons om met positieve gedachten aan die overledene terug te denken.

Ook leuk voor de buren

Hou de versieringen vooral niet alleen binnenshuis, want uit een ander onderzoek zou blijken dat kerstversiering aan de buitenkant je geliefder maakt bij de buren.

In het onderzoek kregen mensen foto’s voorgelegd van verschillende versierde en onversierde huizen. Mensen bleken de versierde huizen meer ‘uitnodigend en toegankelijk’ te vinden dan de onversierde huizen. Het maakte daarbij zelfs niet uit of de mensen die er woonden ook daadwerkelijk toegankelijk waren of niet. De kerstversiering was genoeg. Volgens Better Homes and Gardens is het dan ook absoluut niet te vroeg om de ballen vast van zolder te halen.

Veel Nederlanders hebben er in elk geval al zin in. Het is november, nog twee maanden tot Kerstmis!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.