De paniek onder Leidse, Groningse en Utrechtse studenten is aanzienlijk. Er heerst een verse uitbraak van schurft. De uitbraak is zo groot dat in een aantal studentensteden de anti-schurftzalf nu moeilijker te vinden is dan een waterijsje in de Sahara. Sommige studenten blijven op zijn minst dagenlang met hun jeuk zitten omdat de schurftzalf bij de apotheek op is!

Op sociale media valt er uiteraard flink veel te lezen én te lachen om de jeukende ziekte. 

Het is zelfs het woord van de dag: schurftstudent! 

Officiële cijfers zijn er niet, maar de epidemie zou nog wel eens veel groter kunnen zijn dan gedacht. Want als een MBO'er schurft heeft, wordt die dan wel meegeteld? Op Twitter is al dagen ruzie over de vraag of een MBO'er student mag heten, dat conflict is nog niet voorbij. 

De epidemie is inmiddels ook de zuidgrens overgestoken, in het Belgische Hasselt (studentenstad!) hebben zich de eerste schurftige studenten al bij de dokter gemeld. 

Dat het echt groot nieuws is blijkt wel uit het feit dat Fokke en Sukke het er over hebben:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.