De Limburgse ondernemer Wout Heijmans, deed aangifte tegen VVD-Kamerlid Mark Verheijen wegens omkoping en corruptie. Vanavond doet hij in EenVandaag voor het eerst zijn verhaal op tv.

Heijmans zegt dat hij beroofd is van zijn vergunning voor een bioscoop door Mark Verheijen, in die tijd wethouder van Venlo. Heijmans wilde een bioscoop bouwen net buiten de Limburgse gemeente, maar dat ging niet door. Wel werd er uiteindelijk een bioscoop gebouwd door projectontwikkelaar Piet van Pol, die eerder enkele duizenden euro’s in de VVD-verkiezingskas stortte.

Wout Heijmans: ‘Het lijkt hier wel een bananenrepubliek, maar dit is Venlo. Mark Verheijen heeft mijn vergunning geroofd.

Piet van Pol kon de grond in Venlo aankopen voor ongeveer 100.000 euro onder de marktwaarde. De Venlose rekenkamer becijferde later dat Van Pol de grond voor 60.000 euro onder de marktwaarde kon kopen.

De aangifte tegen Verheijen wordt bekeken door het landelijk parket, of het daadwerkelijk tot vervolging komt is nog niet bekend. Mark Verheijen en de VVD willen niet reageren, zolang de zaak nog bij het openbaar ministerie ligt.

In EenVandaag vanavond het verhaal van Wout Heijmans.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.