Meer dan vijf miljoen Nederlanders zagen hoe de Oranje leeuwinnen gisteravond Europees kampioen werden en de de beker in ontvangst namen, een record. Vanavond worden ze gehuldigd door duizenden mensen in Utrecht, de stad waar het toernooi ook begon. 

Ze maken eerst een korte boottocht over de Singel en worden daarna door burgemeester Jan van Zanen verwelkomd op het podium in het Lepelenburgpark. De spelers en staf van Oranje zullen daar nog één keer worden toegejuicht door de fans van de leeuwinnen. Verslaggever Tom van ’t Einde aanwezig bij de plek waar de huldiging plaatsvindt. 

Shanice van de Sanden

Een speler die vanaf de eerste wedstrijd al opviel, is Shanice van de Sanden. EenVandaag gaat langs in IJsselstein waar Van de Sanden is opgegroeid. Haar jeugdtrainer Marvin Eersteling was haar coach toen ze als klein meisje nog speelde bij VVIJ. Hij heeft gehuild toen zij het eerste doelpunt van het toernooi maakte, tijdens de openingswedstrijd tegen Noorwegen in het stadion van FC Utrecht.

Van de Sanden speelt nu bij Liverpool LFC en daar woont ze ook, maar als ze in Nederland is slaapt ze bij haar moeder in IJsselstein. De straat waar zij woont hangt dan ook nog steeds vol met oranje vlaggetjes. En iedereen is daar dan ook supertrots op de aanvalster van het Nederlandse team.