Skeletten, spoken en zombies , ze dolen al dagen door de Nederlandse gemeentes en maken zich op voor de nachtelijke feesten op allerheiligen. Werd Halloween lange tijd niet of slechts mondjesmaat in Nederland gevierd, de laatste jaren zijn de pompoenen en griezelkostuums niet aan te slepen. 

Dit jaar is ook een ebolapakje te koop, tot afgrijzen van velen. En in Zoetermeer kwam een winkeliersvereniging vorige week in opspraak door een Halloween-poster met horrorclown.

EenVandaag is te gast op het Halloweenfeest van stadsboerderij de Gagelhoeve in Den Haag en bij de workshop ‘Open Wonden Maken’ van Amsterdam Spook waar de cursisten zich letterlijk opmaken voor de grootste Halloween Parade van Nederland.  Ook spreken we met Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

Zij juicht de toegenomen populariteit van dit dodenfeest toe, omdat het de mensen helpt bij het verminderen van hun angst voor de dood en legt uit waarom vampiers en mummies wel op dit feest thuishoren, maar heksen niet.