In De Gelderlander is hoopgevend nieuws te lezen voor diegenen die weleens te diep in het glaasje kijken. De Brabantse student Niels Pesser en zijn vader Jacco hebben een anti-katerpil ontwikkeld. Ze beloven dat het voorbij is met brakke ochtenden. Het belangrijkste ingrediënt in de pil: groene thee. "Er is een relatie tussen het herstel van alcohol en de consumptie van groene thee," aldus Jacco Pesser.

Volgens alcoholexpert en toxicoloog Jan Tytgat van de Katholieke Universiteit Leuven is dit onzin: “Er is geen wetenschappelijk bewijs dat groene thee helpt tegen een kater.” De vele anti-katerpillen die er op de markt zijn kan je volgens Tytgat het beste links laten liggen: “Deze wondermiddelen beloven allemaal hetzelfde. Ze zijn veel te duur voor wat je ervoor terugkrijgt.”

Feit of Fictie?

Helaas: fictie dus. Volgens Tytgat is er maar één medicijn tegen een kater. “Tijdens een avondje doorzakken in de kroeg moet je voldoende water drinken. Wissel bier en wijn af en toe af met een mineraalwater. Zo voorkom je uitdroging, wat vaak de oorzaak is van de hoofdpijn.”