Vandaag maakte energiebedrijf Tepco bekend dat er weer een lek is in de Japanse kerncentrale Fukushima. Door het lek stroomt mogelijk radioactief water in zee. Het vlaggenschip van Greenpeace, de Rainbow Warrior 2, ligt voor de kust van Japan bij Fukushima en doet onderzoek naar de gevolgen van de kernramp voor het zeeleven.

Onder andere vissen, schelpdieren, zeewier en zeewater worden onderzocht op radioactieve straling. Eenvandaag spreekt Ike Teuling, stralingsdeskundige van Greenpeace. Ze is aan boord van de Rainbow Warrior 2 en werkt mee aan het onderzoek. Een spannende en risicovolle missie.

Begin april kwam al eens 520 ton radioactief water via een lek in Fukushima in de Stille Oceaan terecht. In EenVandaag vanavond aandacht voor de gevaren die het lek van vandaag met zich meebrengt.

Greenpeace controleert zeewater Fukushima

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.