Bijna 40 jaar nadat het lied ‘I Will Survive’ geschreven is, krijgt het een opmerkelijk vervolg. Gloria Gaynor heeft nameijk het digitale platform IWillSurvive.org gelanceerd: een liefdadigheidsinstelling waar mensen terecht kunnen om hun verhalen te delen van verschillende dingen die zij hebben ‘gesurvived’.

Het is een lijflied voor velen die te maken hebben gehad met een strijd in hun leven. ‘I Will Survive’ van discokoningin Gloria Gaynor. In 1980 kreeg ze een Grammy voor haar hit uit 1978 en het is haar enige grote hit geweest.

Zelf zegt ze over haar lied: “het geeft je de kracht en de wil om te overleven, en daarna inspireert het je om in je ziel te kijken en daar de kracht uit te halen die je kan helpen om wat voor problemen dan ook te overwinnen."

Nu is het online platform gelanceerd. Aanleiding hiervoor zijn de verhalen die mensen al jarenlang aan haar vertellen over hoeveel steun zij aan het liedje hebben gehad. Zelf heeft ze alvast een tip aan mensen die in de problemen zitten: “geef nooit op, weet dat God je alles heeft gegeven wat je nodig hebt om, wat het leven je ook voorschotelt, te kunnen overwinnen.