Daniel Knegt en Jacco Dudink raakten als militair gewond. Nu doen ze namens Nederland mee aan de Invictus games, de wereldspelen voor fysiek- en mentaal gewonde militairen. Inzet is het inspireren van anderen en het kweken van meer begrip en respect voor gewonde militairen. EenVandaag volgt hen tijdens hun voorbereiding.

550 oud- en actief dienende militairen uit 17 landen komen tijdens deze wereldspelen tegen elkaar uit bij 12 verschillende sporten. De Nederlandse équipe bestaat uit 30 sporters, van wie de meesten op meer onderdelen uitkomen. 

De Britse prins Harry is bedenker en beschermheer van de Invictus Games. Het evenement wordt steeds bekender, mede door ludieke promo-filmpjes waaraan zelfs koningin Elizabeth meewerkt:

EenVandaag zoomt vanavond in op twee sporters: Daniel Knegt en Jacco Dudink. Daniel werd in 2005 blind door een ernstig ongeluk tijdens een trainingsmissie van de Luchtmobiele Brigade, waar hij uit een rijdend jeep werd geslingerd. Vorig jaar behaalde Knegt twee keer goud bij het wielrennen op de Invictus Games in Orlando en brons op de 200 meter hardlopen. 

Ook volgen we Jacco Dudink in de aanloop van de Invictus Games. Jacco vormt samen met Paul Gommers en Erik Schuyer het handboogteam. Alledrie hebben ze een onzichtbare wond: PTSS.

Jacco werkt als onderofficier bij het Civiel Militair Interactie Commando (1 CMI-Co) in Apeldoorn. Hij bereidt mensen voor op hun missies: militairen, maar ook diplomaten, journalisten en medewerkers van het internationaal strafhof. Zelf ging Jacco zes keer op missie. Na een uitzending naar Zuid-Soedan liep hij het Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) op. 

Tijdens de sportwedstrijden strijden de militairen tegen elkaar, maar vooral met elkaar om zo het beste uit zichzelf en de ander te halen.

Volg de 30 mannen en vrouwen op hun sportieve weg naar de Invictus Games.