De gemeente Zundert heeft zojuist aangekondigd  het vakantiepark “Fort Oranje” per 1 augustus te sluiten. De eigenaar heeft vandaag de officiële aanzegging van de gemeente gekregen. Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente 

Ooit was Fort Oranje vooral een familiecamping, maar de laatste jaren is het vakantiepark in verval geraakt en is er sprake van chronische leegstand. Volgens de gemeente is de situatie niet meer houdbaar. Geweldsincidenten, criminaliteit, gebrekkige handhaving van regels op het vlak van brandveiligheid en gezondheid zijn nu aanleiding voor de sluiting.

EenVandaag maakte eerder deze week nog een reportage over problemen met Fort Oranje. In de reportage vertelt Jan Engel van Fort Oranje over de ontstane problemen. Hij legt de schuld bij de gemeente zelf, vindt dat de gemeente de eigenaren aan het uitroken is.. Nu kiest de gemeente ervoor om het park te sluiten.

Reactie Fort Oranje

Jan Engel van Fort Oranje zegt in een korte reactie tegen EenVandaag:  “Ik weet van niks, niks, niks. wij zijn niet op de hoogte gesteld door de gemeente van de sluiting. Ik weet dus niet waarom ze willen sluiten. Ik kan er ook niks over zeggen.

EenVandaag maakte eerder onderstaande reportage over Fort Oranje:

Download