Ruim vijfhonderd bewoners van stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam krijgen van de gemeente een dummy televisie om inbrekers af te schrikken.

Het gaat om zogenaamde 'Fake TV’s', een lamp dat lichteffecten van een tv nabootst. Dit gebeurt door middel van LED lichtjes die voor vier of acht uur in willekeurige volgorde branden. Op die manier bootst de lamp lichteffecten van televisieprogramma's na. Daardoor lijkt het dat er in een woon- of slaapkamer televisie wordt gekeken. De bedoeling is dat mogelijke inbrekers afzien om in de woning in te breken. Je moet hem dan dus wel met de gordijnen dicht aanzetten.

Fake TV is een onderdeel van het Masterplan Woninginbraken, een samenwerking met bewoners, politie en woningcorporaties. Volgens de gemeente is de Fake TV “een preventief middel dat kan bijdragen aan een verdere daling van de inbraakcijfers”.

Hoeveel de TV-lamp kost is net bekend. Mocht je niet tot de gelukkigen behoren in Nieuw-West dan kun je natuurlijk ook gewoon de echte TV aanzetten als je weggaat.

Veilig surfen met de haaien waarschuwingsapp

Om een einde te maken een de reeks aanvallen door haaien op surfers, hebben de Australische autoriteiten een haaien-waarschuwingsapp ontwikkeld. Met drones worden haaien opgespoord en middels GPS coördinaten exact in kaart gebracht. Als er sprake is van haaien in de buurt dan worden gebruikers van de app (SharkSmart) en ook de strandwachten gewaarschuwd.

Op die manier hopen de autoriteiten van Nieuw-Zuid-Wales in Australië een einde te maken aan een reeks van aanvallen door haaien. Dit jaar zijn voor de kust van de deelstaat al veertien mensen aangevallen door haaien. Eén van hen, een Japanse surfer, bezweek aan zijn verwondingen.

Glennis Grace covert Queen

In het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538 was vanochtend iets bijzonders te horen. In het programma zit een spel, de ‘Zangmisxshow’, waarbij de artiest die te gast is drie keer met een dobbelsteen moet gooien en dan de bijbehorende liedjes moet zingen. Zo kom je op gekke uitvoeringen die je niet 1, 2, 3 verwacht. Vanochtend was Glennis Grace te gast en zij moest bijvoorbeeld een liedje van Koos Alberts zingen.

Maar de laatste worp met de dobbelsteen kwam terecht op ‘Too much love will kill you’ van Queen… en dat deed ze zó mooi dat er meteen plannen ontstonden om het met wat arresleebellen eronder uit te brengen als nieuwe kerstsingle….

Adele’s ‘Hello’ met kinderinstrumenten

‘Hello’ van Adele blíjft maar trending, in vele vormen. Het nieuwste filmpje dat deze dagen enorm veel gedeeld wordt is een bijzonder optreden van Adele in de Late Night Show van Jimmy Fellon. Daar is het inmiddels traditie om met schoolklas instrumenten simpele versies op te nemen van hits. En nu was dus adele aan de beurt met hello. En eerlijk is eerlijk, het klinkt niet eens onaardig.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Adele op 1 en 3 juni volgend jaar in Ziggodome staat. Kaarten kosten hondervijfentwintig euro.