Het populaire weblog GeenStijl is sinds vanmorgen urenlang onbereikbaar geweest. Wie de website bezocht kreeg een zwart scherm en nu lijkt de site zelfs helemaal offline te zijn. Wat er precies aan de hand is, was lang onduidelijk.

Op Twitter werd er geen verklaring gegeven door GeenStijl medewerkers. Redactielid Joris von Loghausen twitterde vanmorgen alleen "Operation Chrashing Eagle is go!"

Volgens het Parool leek het een protest te zijn tegen de plannen van het Vlaamse Mediahuis om de website te verkopen of verzelfstandigen. Topman Gert Ysebaert van Mediahuis (de nieuwe eigenaar van de Telegraafgroep) zei een tijdje geleden nog dat er voor Geenstijl en zustersite Dumpert geen plek meer was binnen het bedrijf. Dit omdat beide sites in opspraak waren geraakt

Nadat ze een foto hadden geplaatst van een journaliste van de Volkskrant die had geschreven over seksisme op de site. Bij de foto werd gevraagd om 'seksistische complimentjes' te plaatsen. Verschillende bedrijven zouden, na een oproep daartoe, zich toen hebben teruggetrokken als adverteerder.

Maar vanmiddag was er het verlossende antwoord te lezen op de site zelf toen die weer bereikbaar werd. De site is gerestyled en ze bedanken alle media voor de free publicity. Een mediastunt dus. Well done!