Albert Jan Buitendijk ziet er met zijn flinke baard, 1.96 meter en 120 kilo niet uit als het standaard model. Toch mag hij zich sinds een aantal maanden professioneel model noemen. Hij is namelijk een van de eerste Nederlandse mannelijke plussize modellen

Vrouwelijke plussize modellen kenden we al langer. Maar nu lijkt er ook een trend te zijn voor mannelijke modellen met een maatje meer. Vorig jaar werd Zach Miko als eerste vollere mannelijke model getekend bij een groot modellenlabel. Vanaf toen kwamen er vooral in Duitsland steeds meer mannelijke plussize modellen bij. En wij hebben de Nederlandse Albert Jan.

Een paar jaar geleden woog hij nog 170 kilo. Maar hij besloot dat het genoeg was. Hij  ging vijf keer per week de sportschool in, stopte met alcohol en ging gezonder eten. 50 kilo lichter heeft hij ineens een modellencontract op zak. Maar meer afvallen moet hij niet doen, dan is hij te dun voor een plussize model. 

Albert Jan werd ontdekt tijdens een fotoshoot van zijn vriendin Janneke. Zij is al jaren plussize model. Albert Jan ging zijn vriendin ophalen bij een klus. Toen een van de mannelijke modellen een broek niet paste, vroeg de art-director of Albert Jan de broek eens wilde passen. Voor hij het wist was hij een model.