De waxinelichthouderwerper, Erwin Lensink, heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen. Op 21 mei moet Lensink uit de buurt blijven van het nieuwe Villa Mondriaan museum in Winterswijk. Prinses Beatrix opent die dag het museum. Lensink woont in de gemeente Winterswijk  

Lensink moet 21 mei tussen 13.00 en 17.00 uur in een straal van 250 meter uit de buurt van het museum blijven. Voor de man is het opnieuw een beperking met betrekking tot het Nederlandse koningshuis. Eerder zat Lensink vast tijdens de troonswisseling vanwege een verdenking tot stalking. Dat de aanhouding viel rondom 30 april, was volgens het Openbaar Ministerie "toeval." EenVandaag maakte eerder al een reportage over het wel of niet toevallig vastzetten van gevaarlijke eenlingen tijdens de troonswisseling.

Lensink vindt een gebiedsverbod bij het bezoek van Beatrix aan Winterswijk "belachelijk." Toch gaat de man er niet over in discussie met de gemeente. Hij ziet het verbod als compromis in een langer lopende discussie met overheidsinstanties als politie en justitie. "Als zij willen kijken naar al die dingen waarvoor ik onterecht veroordeeld of opgepakt ben, zoals die opsluiting tijdens de troonswisseling, dan ben ik bereid om op 21 mei uit de buurt van Villa Mondriaan te blijven. Doen ze dat niet, dan blijf ik doorgaan met protesteren. Ik wil dat mijn naam gezuiverd wordt."

Rick Land, persvoorlichter bij de gemeente Winterswijk bevestigt het gebiedsverbod van Lensink. Hij stelt dat: "Op Prinsjesdag 2010 heeft de heer Lensink een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gegooid. Na dit incident heeft de heer Lensink via de media diverse keren zijn afkeer van het Koninklijk Huis laten blijken. Uit voorzorg hebben wij de heer Lensink om die reden een gebiedsverbod opgelegd tijdens het bezoek van prinses Beatrix aan Winterswijk op 21 mei."

Erwin Lensink weer vast

Wie is de gooier van de waxinelichthouder?