Voormalig wereldkampioen schaken Gari Kasparov is in Nederland om in Kerkrade een prijs een ontvangst te nemen. Vanwege zijn inzet voor het welzijn van kinderen. De schaakgrootmeester streeft ernaar om schaken als een officieel vak op scholen in te voeren.

Want: hoe vroeger kinderen gaan schaken, hoe groter de kans dat zich nieuwe Kasparovs in Nederland ontwikkelen. Daarvoor zoekt hij steun bij het Europees Parlement. Maar niet alleen om toptalent te vinden moet het schoolschaken in het reguliere onderwijs worden geintroduceerd.

Voor iedere leerling heeft het een meerwaarde. Allerlei vaardigheden , zoals discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en concentratievermogen worden door het schaken bevorderd.

Zal in Nederland door de introductie van het schoolschaken deze sport ooit zo populair worden als in voormalig Oost Europa. Daar worden schaakkampioenen als voetbalhelden geëerd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.