Nu het doek definitief is gevallen voor de hogesnelheidstrein Fyra, rijst de vraag wie opdraait voor de miljoenenstrop. De NS en de staat dreigen aan het mislukte project een schade van honderden miljoenen euro’s over te houden. Maakt een schadeclaim nog kans van slagen?

De NS werkt aan een megaclaim tegen de bouwer van de falende trein, het Italiaanse AnsaldoBreda. De Spoorwegen zitten opgescheept met negen Fyratreinen die door een waslijst aan technische mankementen ongeschikt zijn om in gebruik te nemen. Al betaalde kosten: 120 miljoen euro. En verder is er een peperduur HSL-spoor aangelegd (kosten 7 miljard euro) waar nu nauwelijks treinen over rijden.

EenVandaag spreekt over de financiële gevolgen met vervoerseconoom Bert van Wee die het Fyradossier volgde. En met advocaat Anita de Ruiter, gespecialiseerd in aansprakelijkheid, van Nysingh advocaten. Ook reacties uit de Tweede Kamer.

update
clock 04-06-2013 13:04

Kamer houdt een parlementaire enquête naar de Fyra

De Tweede Kamer gaat een parlementaire enquête houden naar de problemen met hogesnelheidstrein Fyra. D66 en CDA wilden dit al langer, maar dinsdag schaarde ook PvdA en VVD zich achter dit voorstel. Deze meerderheid wil weten hoe het zover heeft kunnen komen dat treinen met zoveel technische problemen zijn aangeschaft.

update
clock 04-06-2013 17:22

AnsaldoBreda, leverancier van de Fyra-treinen, verwerpt de beschuldigingen van de NS

AnsaldoBreda, leverancier van de Fyra-treinen, verwerpt de beschuldigingen van de NS en Belgische Spoorwegen dat er van alles mankeert aan de voertuigen en dat de treinen niet veilig zijn. Dat heeft het bedrijf dinsdag in een verklaring laten weten. Volgens de Italiaanse treinenbouwer hebben de V250-treinen (Fyra) alle internationale testen doorstaan en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen, getuige ook de certificaten die door de Nederlandse en Belgische Spoorwegen zijn afgegeven.

NS-topman Meerstadt vertrekt

Furieus over de Fyra: waar blijft het alternatief?