Vanaf komend weekend rijden er weer intercity's tussen Roosendaal en Antwerpen. De Belgische Spoorwegen stellen treinfabrikant AnsaldoBreda een ultimatum van drie maanden om de problemen op te lossen, anders wordt het contract verbroken. Het duurt mogelijk nog maanden voordat de hogesnelheidstrein Fyra weer volop inzetbaar is. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer maandag.

Afgelopen vrijdag boycotten de Belgen de Fyra van hun spoorwegen, nadat door winterse omstandigheden schade was ontstaan aan het plaatwerk onder de treinen. Vanmiddag is er overleg tussen de NS en de Belgische Spoorwegen over een oplossing voor de treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam.

Mansveld schrijft dat het maanden kan duren voor de hogesnelheidstrein 'weer volledig in commerciële dienst genomen wordt'. Ze eist van de vervoerders (NS Hispeed en NMBS) dat die voor het eind van deze maand met een alternatieve treindienst komen tussen Amsterdam en Brussel. Die tijdelijke oplossing zal 'moeten aansluiten bij de reizigersvraag en tevens op korte termijn uitvoerbaar en betrouwbaar zijn', aldus Mansveld.

Straks in EenVandaag: hoe heeft het zo ver kunnen komen en wat zijn de alternatieven?

De PvdA-staatssecretaris heeft begrip voor het feit dat NS besloten heeft om de fabrikant van de Fyra-treinen, het Italiaanse AnsaldoBreda, aansprakelijk te stellen. Maar dat neemt volgens haar niet weg dat NS verantwoordelijkheden heeft tegenover de Staat en de reizigers. Mansveld heeft daarom besloten om de teugels in de richting van NS aan te trekken. Ze gaat een datum vastleggen waarop de reistijden en eisen op het gebied van punctualiteit en uitval bij de HSL-Zuid gehaald moeten worden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.