In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij de aanslagen in Parijs volgens het Franse ministerie van Justitie zijn er 120 doden gevallen. Naar schatting zijn er ruim 200 mensen gewond geraakt, van wie tachtig zwaargewond.

De meeste slachtoffers zijn gevallen in het Parijse theater Bataclan. Tijdens een rockconcert openden ongemaskerde gewapende mannen het vuur. Speciale Franse politietroepen hebben vannacht rond 1.00 de gijzeling beëindigd. Speciale politie-eenheden hebben het theater bestormd. Vier terroristen zijn omgekomen bij de bestorming van het theater. Tijdens de gijzelingsactie zijn er minstens tachtig slachtoffers gevallen in het theater.

De Franse president Hollande liet in een verklaring weten dat de noodtoestand is afgekondigd en dat de buitengrenzen van Parijs zwaar worden bewaakt.

Aanslagen op zeven locaties

In totaal waren er aanslagen op zeven locaties in de Franse hoofdstad. De aanslagen waren onder andere bij de Boulevard Voltaire, de Rue de Charenton, de Hallen en de Rue de la Fontaine au Roi. Ook werden explosies waargenomen in een voorstad van Parijs, in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis.