De Stichting Forum voor Democratie spant een kort geding aan tegen het kabinet Rutte. Volgens het Forum voor Democratie handelt het kabinet in strijd met de referendumwet. Forumvoorzitter Thierry Baudet maakte dit bekend in EenVandaag. 

Volgens Forum voor Democratie staat in de referendumwet dat het kabinet 'zo spoedig mogelijk' met een wetsvoorstel moet komen, waarin duidelijk wordt gemaakt of de uitslag van het referendum wel of niet wordt gevolgd. Baudet: “Het kabinet probeert het nu vooruit te schuiven, en probeert tijd te rekken. Dat is niet volgens de referendumwet. Ze moeten duidelijkheid geven: volgen we de uitslag wel of niet”.

Het Forum voor Democratie wil dat de rechter het gedrag van het kabinet als “onrechtmatig”  beoordeelt. Het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan bereidt de dagvaarding voor en er is een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

Forum voor Democratie was één van de initiatiefnemers van het referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.