Het aantal mensen met een vaste baan neemt jaar na jaar af. Het nieuwe evangelie op de arbeidsmarkt predikt flexibiliteit. ‘Een vaste baan is een leugen’, zegt werkgeversvoorman Hans de Boer. De zekerheid van een vast contract is vandaag de dag een schijnzekerheid.

Want alleen met uitzendkrachten, tijdelijke contracten en ZZP’ers kan Nederland zijn sterke concurrentiepositie vasthouden, zeggen althans ondernemers en economen. 

Maar willen en kunnen we wel voldoen aan de flexibiliteit die de arbeidsmarkt verlangt? En wat zijn de gevolgen? In EenVandaag komt Niels Peters, hij werd ontslagen als postbode en is nu aangewezen op uitzendwerk. Hij voelt zich onderbetaald en ondergewaardeerd. 

Daarnaast Melanie Molhoek. Zij is in loondienst bij een thuiszorgorganisatie, maar zij voelt zich een loonslaaf die moet opdraven als de werkgever dat wil.

Het kan ook anders: EenVandaag gaat langs bij een bedrijf dat juist wel vaste contracten geeft aan nieuwe werknemers. We spreken met werkgeversvoorman Hans de Boer, en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.