Een kameel die een aanstaande bruidegom naar een kroeg brengt op de wallen. Het is de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens een doorn in het oog. Het is niet op zijn plaats, een kameel in de rosse buurt en dus heeft de wethouder een brief gestuurd naar de bedrijven die kamelen verhuren.

In deze brief stelt de wethouder dat de stad een bedreiging is voor het dierenwelzijn van de kameel. Radio EenVandaag vraagt zich af of de wethouder gelijk heeft. Zijn de stad en het kameel niet voor elkaar gemaakt? Een kameel is tenslotte een oersterk dier dat de woestijn kan doorstaan, zou een ritje over de wallen dan te veel gevraagd zijn?

Aan het woord komen Pammy Boltini, eigenaar van circusverhuur Boltini en bemiddelaar in kamelenverhuur. Ook spreken we met Beau van Erven Dorens die onlangs voor zijn televisieprogramma Beaufort zes dagen met een dromedaris door de woestijn van Jordanië trok. Het uiteindelijke oordeel komt van Arita Baaijens, bioloog en expert op het gebied van kamelen en dromedarissen. Ze trok zo’n 20 jaar door de woestijn met deze dieren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.