Een oproep voor een in Nederland wonende man wordt op dit moment veel gedeeld. Zijn twee biologische zussen zijn op zoek naar de ongeveer 37-jarige Heru, die werd geadopteerd uit Indonesië. Ze plaatsten een oproep op Facebook, die inmiddels al tienduizenden keren is gedeeld.

De tweelingzussen Lin en Emelie werden zelf ook geadopteerd en wonen nu in Zweden. Ze vonden elkaar pas na 28 jaar. Nu zijn ze ook op zoek naar hun broer. Ze denken dat hij in Nederland moet zijn opgegroeid en ongeveer 37 jaar oud moet zijn, maar weten dat niet zeker.

Overigens hebben de zusjes hun broer misschien al te pakken. Vanmorgen reageerde een op Ameland wonende Heru, geboren in Indonesië, op de oproep. Zelf is deze Heru er niet zo van overtuigd dat hij degene is die ze zoeken. ”Ik ben 32, geen 37, maar ja, je weet ook niet zeker hoe precies zij de leeftijd weten”, zegt hij tegen RTLNieuws. “Maar ik wil best meewerken. Dat zouden we een dna-test moeten doen.”

Prinsengrachtbewoners balen van Gay Pride

Enkele bewoners van de Prinsengracht hebben het helemaal gehad met de Gay Pride. In een brief, gericht aan de burgemeester van Amsterdam, klagen ze over de geluidsoverlast, de dronken mensen die overlast veroorzaken en de achtergelaten rommel die pas op dinsdag werd weggehaald door de gemeente. Ze willen graag dat de Pride verplaatst wordt naar de Amstel, want de Prinsengracht is immers werelderfgoed.

Op Social Media kunnen de bewoners echter op weinig begrip rekenen. Het is maar 1 dag in het jaar en wie op de gracht gaat wonen weet dat het er sommige dagen van het jaar, zoals met Koningsdag, nu eenmaal druk is.

De burgemeester, aan wie de brief gericht is, heeft nog niet gereageerd.

#ILookLikeAnEngineer

Hoe zien ingenieurs eruit? Slimme technische mannetjes met brilletje? Fout. Vrouwelijke ingenieurs in de VS zijn er klaar mee dat veel mensen dit beeld hebben bij ‘engineers’. En dus plaatsen ze foto’s van zichzelf op Social Media met #ILookLikeAnEngineer. Het begon allemaal met Isis Wenger, een 22-jarige platform-engineer. Zij postte een vacature voor het bedrijf waar ze werkt (OneLogin), met een foto van zichzelf erbij. Onmiddellijk kwamen er reacties onder het Facebookbericht van mensen die stelden dat de vrouw op de foto onmogelijk een platformengineer bij het bedrijf kon zijn, vanwege haar good looks.

Hier was ze zo klaar mee, dat ze een online actie bedacht door de forto van haarzelf te posten met ‘ik zie eruit als een engineer’ en andere vrouwelijke engineers te vragen dit ook te doen. Hier wordt massaal gehoor aan gegeven.

Zelfs Chelsea Clinton (zelf geen engineer overigens) heeft er inmiddels over getwitterd.

Vader zet One Direction tattoo om tickets te winnen voor dochters

Denk je dat jij een goede vader bent? Denk dan nog eens na… want een vader in Tennessee gaat wel erg ver in de liefde voor zijn dochters. Roger Fraser had helaas geen geld om kaartjes voor zijn twee dochters te kopen voor een concert van de boyband OneDirection in Indiana, waar ze fan van zijn.

Daarom besloot hij mee te doen aan een wedstrijd van een lokaal radiostation waar je eerste rij-kaartjes kon winnen. Hij liet een tattoo zetten van OneDirection, op zijn arm (I

Omdat hij in Tennessee woont en niet in Indiana werd hij door het radiostation uitgesloten voor deelname. Toch kon hij met zijn dochters naar het concert omdat hij tckets kreeg van een bevriend iemand. En gelukkig heeft hij de tattoo nog zodat zn dochters toch elke dag naar One Direction kunnen kijken.