Vandaag is het erop of eronder voor Stichting Humanitas. Na negen maanden hard werken om aan alle regels van de inspectie te voldoen, hoort de oudereninstelling uit Rotterdam of het verscherpt toezicht van de inspectie kan worden opgeheven. De zorg bij Humanitas was niet op orde en daarom stonden de verpleeghuizen op de zwarte lijst.

EenVandaag keek mee hoe de instelling met man en macht van de zwarte lijst af probeerde te komen. Grote vraag is nu: is het gelukt? Mag de instelling verder zonder de hete adem van de inspectie in de nek? Vanavond de uitslag in EenVandaag. We volgen bestuurder Gijsbert van Herk naar het gesprek met de Inspectie voor de Gezondheid in Den Haag.

In deze serie over Humanitas ontmoeten we Frits en Claar. 2,5 miljoen Nederlanders raakten dit jaar ontroerd door een filmpje van het dementerend echtpaar. Ze zijn elkaars jeugdliefde. Door hun ziekte wonen ze nu allebei in een verpleeghuis van Humanitas in Rotterdam. De vergeetachtigheid zorgt ervoor dat ze elkaar elke dag opnieuw terugvinden. 

Longreads Humanitas

Longreads Humanitas

Wat gaat er mis bij de verpleeghuizen van Humanitas?

Longreads Humanitas

Help! Ons personeel heeft niet de juiste papieren

Longreads Humanitas

'Zwarte lijst, maar geen uur extra zorg'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.