De bloeddruk stijgt in Rotterdam. Het einde van het eredivisieseizoen nadert en Feyenoord heeft een punt voorsprong op aartsrivaal Ajax. Het landskampioenschap ligt na 18 jaar binnen handbereik. Zou de beslissing morgen vallen? EenVandaag meet de temperatuur in de Maasstad en peilt de meningen in Cafe ‘t Vinkje, rond de Kuip en bij Tattoo Jan.

Supporter Rowan Borsten lieten weken geleden al een kampoens-tatoeage zetten, op zijn schouderblad. Hij dacht dat niets meer mis kon gaan met vijf punten voorsprong. "Maar dit is typisch Feyenoord".

Bijna twee decennia smachten de supporters al naar een titel. Wessel Penning, Rotterdam-columnist voor het Algemeen Dagblad, is elke week bangig dat het toch weer mis kan gaan. Trouw blijven na jarenlang zweven tussen hoop en vrees is typisch Rotterdams, vindt hij. Het is ook houden van iets dat niet zo mooi is. "Een vriendin van mij was haar halve leven op zoek naar de juiste man. Nu heeft ze er eentje. Trots zei ze tegen me: Hij is supporter van Feyenoord. Ik zei: dan weet hij in ieder geval wat onvoorwaardelijke liefde is".

Supporter Berne van Leeuwen schreef een boek over Het Legioen. "De pracht van de club zit niet zozeer in de prestaties, de club is niet overladen met zilverwerk, de liefde zit in zoveel andere dingen. In de Kuip die zo heerlijk los kan gaan, wanneer hossende supporters de staalbak op zijn grondvesten doen schudden met hun clubliederen".