In juli werd Clinton na maandenlange onderzoeken en verhoren nog het voordeel van de twijfel gegeven bij het gebruiken van haar privé mailadres en server voor staatszaken. Maar de FBI heeft nu nieuwe mails ontdekt die deze seponering weer op losse schroeven zet. Voor de FBI reden om het onderzoek te hervatten.

De emails zijn opgedoken op elektronica van Clinton-medewerker Huma Abedin en haar man Anthony Weiner. De FBI doet onderzoek naar oud congreslid Weiner omdat die seksueel getinte berichten heeft gestuurd naar een 15-jarig meisje. Het is niet de eerste keer dat het congreslid seksueel getinte berichten met bijbehorende foto’s heeft verstuurd naar andere vrouwen. Weiner en Abedin liggen daarom in scheiding.

De FBI wil, ondanks oproepen van Clinton, geen openheid van zaken geven om wat voor emails het gaat. We weten zelfs niet eens of het emails van of aan Clinton zijn. Hillary is dan ook not amused om het zacht uit te drukken. Ze vermoedt een complot.

Donald Trump maakte meteen dankbaar korte metten met haar. Hij noemde de kwestie afgelopen weekend 'groter dan Watergate'. Eerder maakte een journalist van de New York Times die vergelijking ook al. Maar dat gaat Carl Bernstein, de journalist die samen met collega Bob Woodward het Watergate schandaal blootlegde, te ver.