Een goede nachtrust is belangrijk, dat weten we, maar het is niet altijd even vanzelfsprekend. In onze snelle maatschappij waarin we van alles moeten, of willen, staat slapen laag op het prioriteitenlijstje. Vandaag is er volop aandacht voor slapen, want het is Wereld Slaapdag. Onze optimist, slaapdeskundige en neurowetenschapper Els van der Helm, doet daarom een oproep om slapen een stuk serieuzer te nemen.

Slaapdeskundige en neurowetenschapper Van der Helm raakte gefascineerd door slaap toen ze het boek 'De magische gebeurtenis tijdens de slaap' las van Stanford-professor Bill Dement. Het inspireerde haar om Psychologie en Neuroscience te studeren en het effect van slaap op geheugen en emotie te bestuderen aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen en Harvard Medical School. Van der Helm gebruikte haar kennis over slapen om de slaap-app Shleep op te zetten.

Volgens de neurowetenschapper valt er nog veel terrein te winnen wat betreft een goede nachtrust. "Laten we met z’n allen zorgen dat dit gratis medicijn ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Dus: doorbreek het taboe dat slaap voor luie mensen is, kom “uit de kast” en vertel anderen dat je je slaap serieus neemt". Want van genoeg slaap word je leuker, creatiever én productiever. Luister hieronder naar betoog: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.