Elon Musk kennen we als oprichter van Tesla, en van het feit dat hij zich bezig houdt met raketten en mega-accu’s. Maar, hij is ook eigenaar van het bedrijf 'The Boring Company'. Uiteindelijk wil dat bedrijf tunnels gaan boren, maar voorlopig verkopen ze alleen merchandise: verschillende producten om geld binnen te halen. Het bedrijf heeft nu een nieuwe hit: een 'boring' vlammenwerper.

Het grootste succes tot op heden was een honkbalpet met enkel het woord 'boring' erop. Daarvan werden er 50 duizend verkocht, à 20 dollar per stuk. De huis-tuin-en-keuken-vlammenwerper die nu is gepresenteerd, gaat daar misschien niet overheen, maar krijgt wel enorm veel aandacht. Musk geeft op zijn Instagram-pagina een demonstratie:

Light up your party! Kijk wel een beetje uit, want het is echt vuur. Hetapparaat is volkomen legaal, omdat de vlam kleiner is dan 3 meter. Voor 500 dollar heb je er één in huis. Er zijn er al 7000 van verkocht, voor een totaal van 3,5 miljoen dollar. Musk legt het verkooplimiet op maximaal 20.000 stuks, om de vlammenwerper nog een beetje exclusief te houden.

De vlammenwerper is handig 'voor als de zombies komen', zegt Musk, maar hij ontkent dat hij zelf zombies aan het kweken is in een fabriek. "Waar haal ik een fabriek vandaan die daar groot genoeg voor is", grapt hij. 

Overigens verkoopt The Boring Company ook een 'Boring Fire Extinguisher', vertaald: een hele saaie brandblusser. Voor de zekerheid.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.