"Mijn naam is Eline Hesse (26). ik studeerde communicatie design aan de Design Academy en daarna antropologie. Nu werk ik als onafhankelijke filmmaker. Als millennials moeten we accepteren dat we het waarschijnlijk niet zo goed gaan hebben als toen onze ouders jong waren. Wij zijn tijdens of na de crisis op de banenmarkt gekomen en hebben ook steeds minder recht op sociale voorzieningen dan de generatie voor ons.

Maar we zijn ook een generatie die veel kansen heeft gekregen. Ik ben van mening dat als je kansen of middelen krijgt je daar wel iets goeds mee moet doen: leren van je ouders maar vooral ook doen wat jou zingeving geeft en ook goed is voor de planeet. Hier gaat mijn documentaire Petrol Dollars for a Different Engine ook over. De film volgt hoe ik mijn kleine effectenportefeuille (die ik van mijn vader heb gekregen) inzet voor een betere wereld.  Hierin speelt de relatie tussen babyboomers en millennials een belangrijke rol."

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.