Drie jaar en 25 miljoen kregen ze: Stichting E-Laad. Een initiatief van netbeheerders om in recordtempo Nederland te voorzien van oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Maar niet alleen de tijd, ook het geld is op. Zal de elektrische auto het ooit zonder de goodwill van overheid- en bedrijfsleven kunnen? Of verzandt het in goedbedoeld idealisme? Volgens een Noorse studie is de productie van elektrische auto's zelfs een stuk vervuilender dan die van conventionele auto's.

Autojournalist Carlo Brantsen blogt:

Ruim honderd jaar nadat de eerste EV werd uitgevonden en ruim veertig jaar nadat we een elektrisch karretje op de maan lieten rondrijden, kent deze aandrijfbron nog steeds dezelfde problemen. Accu’s zijn loodzwaar. Je hebt er veel van nodig. Het duurt een eeuwigheid om ze telkens op te laden, tenzij je het geluk hebt bij een snellader (a 60.000 euro) te kunnen staan. De batterijen zijn na ca. 110 kilometer weer leeg. Overkomt je dat onderweg, dan rest je niets anders dan een takelwagen(!) te bellen.

Lees hier zijn hele blog.

Vanavond in EenVandaag onder meer de analyse van Brantsen en iemand die in een elektrische auto rondrijdt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.