De kans is groot dat Nederland straks zijn eerste halal vestiging van een McDonalds-restaurant krijgt. Ondernemer Redouan Makoer wil graag zo’n halal-vestiging van de fastfoodketen openen in Rotterdam-Noord, schrijft het AD. Hij heeft al een pand op het oog en heeft ook al contact gehad met de Amerikaanse restaurantketen.

Hij werd geïnspireerd door de halal vestigingen van McDonalds in Marokko. Zelf gaat hij jaarlijks zo’n twee maanden naar familie in de streek Tétouan. "Het eerste wat Nederlandse jongelui doen als ze aankomen in Marokko is de McDonald’s bezoeken. Nog voor hun bezoek aan familie", zegt hij. 

Het idee was dan ook snel geboren. Via een oproep op Marktplaats hoopt hij nu investeerders te vinden. "Binnen enkele dagen kwam er concrete belangstelling", zegt Makoer.

De kans dat het restaurant ook de naam van McDonalds zal krijgen is echter niet zo groot. Volgens een woordvoerder van de internationale fastfoodketen moet elke vestiging in Nederland zich namelijk houden aan het afgesproken assortiment. "We openen niet voor één specifiek product, zoals halal- of kosjerburgers, een nieuwe vestiging." Als Redouan er niet uitkomt met McDonalds wil hij zijn restaurant onder een andere naam openen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.