Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes is in opspraak geraakt. Ze was namelijk tijdens haar periode als Eurocommissaris van Mededinging bestuurder van een bedrijf op de Bahama’s. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad en Trouw. 

Maar waar hebben we dat eerder gehoord? Neelie Kroes raakte in de jaren ’90 al eens in opspraak in de TCR-Affaire; een affaire die ging over een subsidie van 23 miljoen gulden voor een afvalverwerkingsinstallatie die Neelie Kroes als minister gaf aan een malafide afvalverwerkingsbedrijf in de haven van Rotterdam. 

Later zou blijken dat het scheepsafval niet verwerkt werd, maar eenvoudigweg geloosd werd. Tijdens een parlementair onderzoek bleek dat Kroes gewaarschuwd was voor deze praktijken.

In Radio EenVandaag een gesprek over deze affaire met voormalig Kamerlid van de SP Remi Poppe. Hij was toen de initiatiefnemer van het parlementair onderzoek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.