Eenderde van de leden van de SP die meegedaan hebben aan onze enquête is het niet eens met partijleider Marijnissen dat het beter zou zijn als de staatssecretarissen Albayrak en Aboutaleb hun tweede, buitenlandse paspoort vrijwillig inleveren. Dat blijkt uit een enquête onder het EénVandaag Opiniepanel, waaraan ruim 11.000 mensen hebben meegedaan.

Van de deelnemers hebben er zo'n 2000 bij de Tweede Kamerverkiezingen eind vorig jaar op de SP gestemd en 600 respondenten zijn lid van de partij. Van de leden is 33 procent het dus niet eens met de uitspraak van Marijnisssen.De groep oordeelt bijzonder mild over het hebben van twee nationaliteiten. 'Ministers en staatssecretarissen moeten hun tweede, buitenlands paspoort opgeven'. Met deze stelling is slechts 3 procent het eens en 84 procent is het oneens. In de algemene uitslag (11.000 deelnemers) is 60 procent het met deze stelling eens. Van de SP-stemmers onderschrijft 53 procent de stelling.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.