Een bijzondere inzamelactie voor een Syrische asielzoeker wordt veel gedeeld. Frank Heinen schrijft op de website hetiskoers.nl over een Syrische jongen die in aan AZC woont, 10 minuten van zijn huis. Hij heet Mohamed Reyes, is 15 jaar en hield zich in en rond zijn woonplaats Aleppo bezig met wielrennen. Nu doet hij dat bij ‘De Volharding’ in Utrecht. Dat doet hij op een gekregen afdankertje, maar mensen zien dat hij talent heeft én het karakter van een prof wielrenner. En daarom schreef oud wielrenner Theo de Rooij een brief waarin hij een oproep doet.

“Mohamed is een jongen met aanleg maar vooral ook karakter. Ik heb hem meermaals gezegd dat ‘renners hier opgroeien met buienradar; toen Mohamed in Syrië fietste beschikte hij niet over een bommenradar..’. Dit geeft hem een voorsprong op zijn westerse fietsmaatjes die nooit meer teniet kan worden gedaan. De entourage van Mohamed is op zoek naar (financiële) hulp om hem te voorzien van een fiets waarmee hij goed uit de voeten kan. Ik hoop dat deze brief daarbij kan helpen!”

Er wordt specifiek om een nieuwe fiets (maat 54) gevraagd van een merk, een ploeg of iemand die er een over heeft. Mensen die iets kunnen betekenen voor Mohamed kunnen zich melden bij Frank Heinen via hetiskoers.nl.