Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UvA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

Met vandaag:

- De handel in het aandeel van technische dienstverlener Imtech werd vandaag stilgelegd in afwachting van een mededeling over de toekomst van het bedrijf, dat dinsdag uitstel van betaling aanvroeg. De aangestelde bewindvoerders hopen onderdelen van het bedrijf onder te brengen bij andere bedrijven. Het lukte Imtech niet om bij de banken nieuw geld los te peuteren om het bedrijf mee op de been te houden. Welke lessen kunnen we trekken uit het Imtech-drama?

Het Poolse pretpark waar Imtech zich aan vertilde. Terwijl er nog nauwelijks een steen lag, was er al 70 miljoen euro in het overambitieuze project gepompt.

- De Chinezen hebben in twee dagen tijd twee keer hun munt, de yuan, verlaagd. Gisteren gingen de beurzen nog stevig onderuit in een reactie op dat nieuws, maar vandaag krabbelen ze weer op. Wat is er aan de hand? Moeten we ons zorgen maken over de Chinese economie?

- Tot slot een vakantiebericht. Waar is het duur en waar goedkoop in Europa? De ING onderzocht het