Ondanks dat het de afgelopen weken soms met bakken uit de lucht komt, hebben we op dit moment een fors regentekort in ons land. En dat tot grote zorg van de Nederlandse boeren die vrezen voor hun oogst. Door klimaatverandering wordt de kans op dit soort droge perioden steeds groter. Hoe moeten we in kikkerlandje Nederland omgaan met een tekort aan water?

In EenVandaag een gesprek met de Amerikaanse econoom David Zetland. Zetland komt zelf uit Californië waar ze al jaren strijden tegen grote droogte. Volgens Zetland pakken zijn landgenoten het probleem helemaal verkeerd aan en is het nu aan Nederland om het goede voorbeeld te geven. Ook spreken we met Gerard van der Linden van de Universiteit Wageningen. Hij kweekt met zijn team gewassen die beter bestand zijn tegen droge periodes. 

Tot slot bezoeken we een boerderij waar ze gebruik maken van slimme technologie om het waterverbruik zo efficiënt mogelijk te maken. Dit soort systemen zouden in de toekomst gebruikt kunnen worden om te bepalen welke velden het meest dringend water nodig hebben.